حمل و نقل بین المللی کالا
تجارت کالا در بین کشور ها و ملت های مختلف قدمتی به طول تاریخ دارد.
تجارت به هر صورتی که باشد، بینیاز از حملونقل نیست و تمامی افرادی که قصد واردات یا صادرات کالا را دارند بدنبال دریافت خدماتی متمایز و قابل اطمینان در حوزه ی حمل و نقل بین المللی کالا هستند. حملونقل کالا نیازمند رعایت برخی الزامات بوده که بدون توجه به آنها نمیتوان برای صادرات و واردات اقدام کرد.
حمل و نقل هوایی برای اولین بار در سال ۱۹۱۱ برای حمل مرسولات پستی مورد استفاده قرار گرفته است. ویژگی های انتقال سریع السیر حمل و نقل هوایی، آن را به عنوان گزینهء باارزشی برای حمل کردن محموله های حساس نسبت به زمان، به تقریباً هر کجای دنیا، مطرح می نماید.واردات از طریق حمل و نقل هوایی همچنین مزیت داشتن سطح بالایی از امنیت نظیر کنترل فرودگاه بر نقل و انتقالات هوایی که بطور جدی مدیریت می شود را ارائه می دهد
شیوههای مختلف حمل و نقل، نحوه بستهبندی، ، در نظر گرفتن قواعد بینالمللی از جمله آخرین تغییرات اینکوترمز2020 و برخی موارد دیگر از جمله موارد مهمی هستند که باید در حملونقل بینالمللی به آنها توجه کرد.
حمل هوایی
حمل هوایی بار یکی از امن ترین و سریع ترین راه های ترخیص و واردات کالا می باشد. به دلیل اینکه حمل هوایی بار، راهی امن و سریع اما پرهزینه است؛ بیشتر در مورد کالاهای حساس یا گران قیمت به کار گرفته می شود. مشتریان حمل و نقل هوایی افرادی هستند که غالبا کالاهایی با وزن و ابعاد کم ولی ارزش بالایی حمل میکنند. یا به هر نحو نیاز دارند که کالای خود را بنا به شرایط زمانی در کوتاه ترین زمان ممکن در مقصد برسانند.
به عنوان مثال برای واردات یا صادرات طلا ، مواد دارویی، قطعات موبایل ، لپ تاپ ، قطعات کامپیتری و لوازم جانبی وابسته به آن، مواد دارویی و لوازم پزشکی که باید در سریع ترین زمان ممکن به مقصد برسد، مجریان کارهای صنعتی که غالبا کالای خود را به صورت پروژه ای وارد کرده و باید در مدت زمان معلوم کالای خورد را به مقصد برسانند و افرادیکه به نوعی با کالایی سر وکار دارند که هم قیمت بالایی دارند و هم حساس هستند از حمل هوایی بار استفاده می شود؛ همچنین گاهی نیز نیاز هست که یک محموله خیلی سریع به مقصد برسد که در چنین مواقعی حمل هوایی بار بهترین گزینه پیش رو به حساب می رود اما معمولاً برای حمل کالاهایی که از قیمت چندانی برخوردار نیستند یا لازم نیست که سریعاً به بقصد برسند از خطوط حمل و نقل زمینی یا دریایی استفاده می شود چون از نظر اقتصادی به صرفه تر هستند.