تحقیقات بازارهای بین المللی

تحقیقات بازارهای بین المللی

قدرت در دست خریداران است، خریداران با احساس خود خرید میکنند، برندینگ و بازار یابی احساس مشتری نسبت به محصول را شکل میدهد و تحقیقات بازار چارچوب برندینگ را خواهد ساخت.

بازاریابی محصولات به طور منظم توسط شرکت هایی که به بازارهای محلی اشراف کامل دارند انجام می شود. اما در طول زمان ،فروشندگان و شرکت ها دریافتند که میتوانند محدود به مرزهای ملی خود نباشند و حیطه رقابت آن‌ها بازار داخلی نبوده بلكه بازار جهانی هستند و شرایط برای ورود به بازار های بین المللی باز می باشد. با افزایش روزافزون خواسته ها، انتخاب ها، ترجیحات و سلیقه های مشتریان، اقتصاد در حال گسترش  و بازاریابی رقابتی تر می باشد. و كشورهایی كه هرگز نمی‌توانستند نقش اصلی در تجارت جهانی داشته باشند ناگهان به قطب اقتصادی تبدیل شدند.

بازاریابی جهانی را می توان به عنوان “بازاریابی در سطح جهانی ، در کشورهای مختلف ، ایجاد تطابق یا استفاده از مزایای تجاری تفاوتهای کالا های عرضه شده ، شباهت ها و فرصتهای جهانی برای دستیابی به اهداف جهانی” تعریف کرد. اساساً ، هنگامی که یک شرکت محصولات خود را را به بازار جهانی می فروشد ، به عنوان بازاریابی جهانی شناخته می شود.

در حال حاضر با گسترش اینترنت ، حتی سازمان های کوچک نیز می توانند در مدت زمان کم و سرمایه گذاری اندک به مخاطبان جهانی برسند. قبل از راه‌اندازی کسب و کارهای متفاوت ، ورود به بازار هدف و افزایش تولیدات به مسائل متفاوتی باید توجه داشت. تجارت جهانی، امروزه یك مجموعه به هم پیوسته جهانی از بازار‌ها، تكنولوژی و شرایط زندگی استاندارد كه در گذشته ناشناخته بوده‌اند، می‌باشد.

در جمع‌آوری اطلاعات باید در نظر داشت که میزان دسترسی به اطلاعات بی‌مصرف و زیاد به میزان کم ‌بودن اطلاعات می‌تواند مخرب باشد. به همین خاطر باید قبل از ورود به بازار بین‌المللی، برنامه‌ریزی کرد. یکی از اشتباهات رایج در میان صاحبان کسب و کار در نظر نگرفتن فرصت‌های کاری (فروش و یا افزایش تولید) در بازار قبل از ورود به بازار بین‌المللی است.

اصول بازاریابی در تمام دنیا یکی است ولی طبق شرایط محیطی، اقتصادی و فرهنگی دستخوش تغییرات می شود. حال تحقیقات بازار کلید اصلی شناخت مختصات محیطی بازار فروش برای طراحی و انتخاب مناسب استراتژی های بازار یابی است.

هدف از تحقیقات بازار به دست آوردن اطلاعاتی است که در تصمیم‌ گیری‌های کسب‌وکار مهم هستند. مخصوصاً برای تصمیمات کسب‌وکارهای کوچک و متوسط برای ورود به بازار های جدید یا تولید محصولات جدید،تحقیقات بازار بسیار مهم و تأثیرگذار است.

استراتژی‌های ورود

روند تحقیقات بازار در حوزه ی بازار یابی بین الملل در 2 مرحله عملیاتی میشود.
مرحله ی اول با استفاده از ابزار ها و منابع موجود در بستر اینترنت و همچنین استفاده از ارتباطات با نهاد ها و ارگان های مرتبط مانند استفاده از آژانس‌های دولتی و شرکت‌های آماری، مراجع رسمی مانند سازمان تجارت جهانی، استفاده از کتاب های مرجع و trade map و …صورت میپذیرد و در این مرحله اطلاعات اساسی مرتبط به بازار های هدف، محصولات رقیب در این بازار های به تفکیک وارداتی بودن یا تولید داخل بودن محصول، میزان مصرف محصول در بازار های هدف، نقاظ ضعف و قوت محصولات رقیب، شرکت های تولید کننده ی محصولات مشابه، بررسی قیمتی محصولات مشابه در بازار های هدف، استاندارد های مورد نیاز برای ورود به بازار های مختلف، بخش بندی بازار ها و هر گونه اطلاعات مرتبط به بازار های هدف استخراج شده و مورد داده کاوی و تحلیل قرار میگیرد.

مرحله ی دوم اما مرتبط به تحقیقات میدانی در بازار های برگزیده می باشد. در این مرحله به بررسی زنجیره ی فروش محصول، نمونه برداری و آنالیز تمامی محصولات رقیب، شناسایی تولید کنندگان رقیب و انجام انواع بررسی های محصول می پردازیم. فرایند بازخورد گیری از مشتریان نهایی و فروشندگان جزء و کل در مورد محصول متقاضی صادرات در ابعاد مختلف مانند کیفیت محصول، بسته بندی مناسب ، روش های توزیع و فروش، قیمت گذاری محصول، با استفاد ه از روش های مختلفی مانند مصاحبه ی چهره به چهره، از طریق پرسشنامه و  یا شرکت های ارائه دهنده ی خدمات داده کاوی در بازار هدف و … نیز یکی از برنامه های اصلی در تحقیقات میدانی بازار می باشد.
در ادامه نیز شناسایی و ایجاد ارتباط با مشتریان بالقوه در بازار هدف و تلاش برای ایجاد روابط تجاری و انعقاد قرارداد های فروش مجموعه فعالیت های تحقیقات میدانی بازار را تکمیل می کند.

بزرگان و صاحب نظران حوزه ی بازار یابی موارد زیر را بعنوان عناصر استراتژیک در بازار یابی میشناسند.

  • سیستم كارآمد تحقیقات بازاریابی
  • روش‌های موثر بسته‌بندی
  • تبلیغات موثر
  • كانال‌های توزیع
  • استراتژی قیمت‌گذاری مناسب

همچنین برای تدوین استراتژی بازار یابی بین المللی باید به 4 عامل اصلی توجه داشت.

 

دستیابی به فعالیت‌های تجاری، نظارت، هدایت و کنترل کانال محصولات و خدمات یک شرکت در سطح جهانی برای کسب سود و برآوردن مطالبات بین‌المللی، شعار بازاریابی بین‌المللی است.

تبلیغات باعث ایجاد میل به داشتن اشیاء یا خدمات می‌شود و تشدید میل، ایجاد احتیاج می کند. ایجاد میل و احتیاج به صورت تغییرات در سلیقه، آداب و رسوم، اعتقادات و خلاصه طرز زندگی مردم بروز می کند.

استراتژی قيمت گذاری

یکی از مهمترین فعالیت های مدیریت بازاریابی بین‌المللی تصمیم گیری در مورد تعیین قیمت های فروش است.

منظور از استراتژی قیمت گذاری، سیاست کلی شرکت‌ها در زمینه قیمت گذاری است و با تاکتیک هایی که شرکت برای یک دوره زمانی محدود یا برای یک محل معین به آن متوسل می شود فرق دارد. استراتژی قیمت‌گذاری یک خط مشی اساسی است که در برنامه بازاریابی تثبیت شده است.

شرایط ورود شرکت ها به بازار بین المللی

معمولاً شرکت ها باید شرایط زیر را دارا باشند تا بتوانند کالای خود را در بازار بین المللی عرضه کنند:

  • شرکت به اندازه کافی رشد کرده باشد. بدین معنی که از دارایی کافی و سطح فروش بالایی برخوردار باشد.
  • توانایی عرضه کالای مناسب در بازار بین المللی را داشته باشد.
  • قدرت رقابت در بازار بین المللی را داشته باشد

 

شرکت ها و افرادیکه از خدمات بازاریابی بین المللی میتوانند بهره ببرند به شرح زیر است:

شرکت های چند ملیتی: یک شرکت چند ملیتی سازمانی است که تولید کالا و خدمات را در یک یا چند کشور به غیر از کشور اصلی خود تضمین می کند. چنین سازمان هایی دفاتر خود ، میزهای کمک یا مجموعه های صنعتی را در سراسر کشور دارند و معمولاً یک دفتر مرکزی متمرکز دارند که در آن مدیریت جهانی را هماهنگ می کنند.

صادرکنندگان: آنها فروشندگان خارج از کشور هستند که محصولات را می فروشند و با رعایت صلاحیت های لازم ، خدمات را در سراسر کشور خود ارائه می دهند.

واردکنندگان: آنها خریداران خارج از کشور هستند که با رعایت صلاحیت ، محصولات و خدمات را از صادرکنندگان خریداری می کنند. واردات توسط یک ملت صادراتی صورت گرفته  از کشور دیگر است.

شرکت های خدماتی: یک شرکت خدماتی با تجارت در خدمات و نه بر روی کالاهای فیزیکی و قابل لمس درآمد کسب می کند. یک شرکت حسابداری عمومی بهترین نمونه یک شرکت خدمات است. درآمد در اینجا با تهیه بازده مالیات بر درآمد ، انجام خدمات حسابرسی و با حفظ سوابق مالی حاصل می شود.

تحقیقات بازار و بازار یابی حوزه ی پیچیده و پر چالشی است بخصوص اگر هدف گذاری خارج از مرز های بازار های محلی و ملی را مورد هدف قرار دهد.

وندورادو این امکان را به شما میدهد که از پیچیدگی های این مرحله به آسانی گذر کنید و با اشراف کامل قدم در بازار های جهانی بگذارید.