واردات

تجارت همواره به عنوان یکی از راه‌های اصلی برای کسب سود در تمام جوامع مطرح بوده است. صادرات و واردات دو بال اصلی تجارت را تشکیل می‌دهند که انجام هر کدام از آنها در کشورمان مستلزم طی کردن فرایندهای خاص خود است.

تجار، بازرگانان و شرکت‌های مختلف با استفاده از توان و پتانسیلی که در اختیار دارند برای واردات کالا اقدام می‌کنند و در ادامه آن را در کشور عرضه می‌کنند. این کار شاید در ظاهر کار آسانی به نظر برسد، اما در عمل نیاز به تیم پشتیبانی و چارت سازمانی دقیق و منظم دارد.

بنا بر اظهارات رئیس کل گمرک ایران در پنج ماه نخست سال 1399 مجموع تجارت خارجی کشور معادل ۲۴میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار ثبت شده است. از این رقم سهم واردات ۱۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رقم خورده است.

بررسی آمارهای گمرک حکایت از آن دارد که کشورهای چین،عراق،امارات،افغانستان ،ترکیه و آلمان سکان دار مبدا کشورهای وارداتی ایران بودند.

پنج مبدا عمده واردات کالایی ایران از اتحادیه اروپا در میان 27 کشور عضو این اتحادیه در دو ماهه نخست سال 2020 شامل کشورهای «آلمان، ایتالیا، هلند، فرانسه و بلژیک » هستند که در مجموع حدود 75 درصد از واردات کالایی ایران از این کشورهای اروپایی انجام شده است.

اصولا واردات کالا به این دلیل شکل میگیرد که کشورها توانایی تامین تمامی نیاز های خود را ندارند و یا تولید و تامین محصولاتی که وارد می شوند صرفه ی اقتصادی ندارند. به همین دلیل کشورها با استفاده از واردات کالا نیاز داخلی کشور خود را تأمین می‌کنند.
داشتن مجوز برای همه کالاها در فرایند واردات  و صادرات کالا امری ضروری است که بایستی از سازمان های مرتبط اخذ گردد. صدور این مجوزها نسبت به نوع کالایی که وارد کشور شده است متفاوت خواهد بود.

تقسیم بندی کالاها

کالاهای وارداتی یا صادراتی به سه دسته ذیل تقسیم بندی می‌شوند:

کالاهای مجاز که شامل کالاهایی است که صدور یا ورود آنها با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد

کالاهای مشروط که شامل کالاهایی است که صدور یا ورود آن با کسب مجوز امکان پذیر است

کالاهای ممنوع که شامل کالاهایی است که صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام به اعتبار خرید و فروش یا مصرف و یا به موجب قانون ممنوع شده است

واردات کالا به صورت کلی به دو شکل انجام می شود

1. واردات مستقیم: در این روش کالا مستقیما از مبداء شرکت تولید کننده از سه راه زمینی، هوایی و دریایی وارد می شود. این روش در مورد محصولاتی استفاده می شود که شرکت های تولید کننده ی آن مشمول تحریم ها نمی شوند.
2. روش غیر مستقیم: در این روش کالا به دلیل وجود تحریم ها علیه کشورمان به شکل غیر مستقیم وارد کشور می شوند. کشور های اروپایی و برخی شرکت ها چینی و کره ایی شامل این تحریم ها بوده و مبادلات تجاری با آنها به شکل غیر مستقیم صورت می گیرد.

با توجه به شرایط تحریم بعضی از افراد امکان خرید کالای خود از کشورهای دیگر برای واردات آن را ندارند. این مشتری ها نیز به دو گروه تقسیم میشوند.

  • گروه اول  اطلاعات مربوط به کالا،کشور تولید کننده و برند محصول خود را می دانند وفقط امکان خرید و وارد کردن محصولات مورد نظر خود به ایران را ندارند.

  • گروه دوم فقط نوع کالایی که قصد وارد کردن آن به ایران دارند را میدانند و از انواع برند و کشورهای تولید کننده ی آن اطلاعی ندارند.

خدمات تخصصی صادرات

شرکت مدیریت صادرات وندورادو در حوزه ی واردات کالا خدمات تخصصی خود را به دو صورت کلی به مشتریان خود ارائه میکند

1. در حالت اول مشتریان شناخت کاملی نسبت به کالا ی مورد نظر خود و شرکت تولید کننده ی مبداء دارند. در این شرایط ما در وندورادو تمامی مراحل واردات کالای مد نظر را به خریدار محصول ارائه کرده و محصول را در محل مشتری به وی تحویل خواهیم داد.
2. در حالت دوم مشتریان کالا صرفا شناختی نسبی در مورد مشخصات فنی محصول مورد نیاز خود دارند. در این صورت ما در ابتدا با شناسایی دقیق محصول و تولیدکنندگان آن بهترین منبع تامین کالا را شناسایی کرده و سپس اقدام به واردات کالای مورد نیاز مشتری خواهیم کرد و ماموریت خود را با تحویل کالا در محل خریدار به اتمام می رسانیم.
به طور کلی شرکت مدیریت صادرات وندورادو برای واردات کالا از اقصی نقاط جهان مراحل زیر را برای تجار و بازرگانان محترم برنامه ریزی و اجرا میکند
3. منبع یابی خرید کالا بر اساس سفارش مشتریان بدون حضور ایشان
4.خرید کالا از معتبرترین تامین کنندگان بنا به اعتبار سنجی های صورت گرفته توسط کادر مجرب مجموعه
5.ارسال نمونه های غیر تجاری (سمپل)،بسته های کوچک از طریق حمل هوایی، حمل دریایی و حمل اکسپرس
6.ارسال حواله مستقیم
7.اخذ گواهی بازرسی در کشورهای مبدا یا مقصد اخذ گواهی استاندارد و کیفیت بالا در مبدا یا مقصد از موسسه استاندارد یا شرکت های بین المللی
8.ارزیابی و بازرسی کالا در مبدا
9.پیگیری مداوم از تامین کنندگان و تحویل گزارش به مشتریان
10.خدمات ترخیص کالا در گمرکات
11.حمل بین المللی از اقصی نقاط جهان
12.خدمات تحویل بار Door To Door (دریافت در مبدا و تحویل در مقصد)
13.تحویل در محل مشتری

کشور هایی مانند چین، ترکیه، امارات، عمان، روسیه و حتی بسیاری از کشور های اروپایی مانند ایتالیا و آلمان بعنوان مبداء واردات بسیاری از بازرگانان ایرانی همواره مورد توجه بوده و ما خدماتی تخصصی را در این حوزه و در مهمترین مبداء های وارداتی کشورمان به مشتریانمان ارائه میکنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید