ترخیص کالا و انبارداری

یكی از مهمترین دغدغه های بازرگانان، ترخیص سریع و بدون دردسر كالاهایشان از گمرك می باشد.

ترخیص كالا در ایران به معنی آماده سازی و ارائه مستندات قانونی از جمله مجوزات لازم جهت ترخیص كالا از گمرک می باشد.

به طور کلی می توان گفت ترخیص کالا کلیه اقداماتی را شامل می شود که وارد کننده ی کالا برای آزاد کردن کالاهای وارداتی و صادراتی خود از گمرک انجام می دهد. اقدامات حمل و آزاد سازی کالا به طور معمول توسط صاحبان کالا و یا نماینده قانونی آن ها انجام می شود.

به طور کلی مراحل ترخیص کالا شامل مراحل زیر می باشند.
1- ثبت اظهار از طریق سامانه گمرکیEPL
2- دریافت کوتاژ در دایره احراز هویت و تعیین مسیر
3- کنترل و ارزیابی کالا
4- اخذ مجوزهای لازم
5- بررسی تعرفه و تطبیق کالا توسط کارشناس سرویس (مجازی)
6- پرداخت به صندوق و صدور سند ترخیص
7- انبارداری و اجازه بارگیری
8- خروج کالا از گمرک

در طول مراحل ثبت سفارش و آزاد سازی کالا باید اسناد و مدارک مورد نیاز جهت ترخیص کالا از گمرک به صورت فیزیکی یا الکترونیکی تهیه ، آماده‌سـازی و ثبت شده و هزینه‌های آن که شامل مالـیات ، حقوق گـمرکی، سود بازرگانی و و دیگر تسهیلات ارائه شده به واردکنندگان و صادرکنندگان است ارائه یا اظهارشود. از آنجایی که انجام این اقدامات یک کار تخصصی و پیچیده و نیازمند آشنایی کامل با پروسه آن است، معمولا فرآیند ترخیص شدن کالا از گمرک را به فردی به نام ترخیص کار می سپارند.

شركت مدیریت صادرات وندورادو جهت رفع نیازهای تجار و بازرگانان فعال در این حوزه  فعالیت های تخصصی زیر را انجام می دهد

  • ارزش گذاری كالا و استفاده از تعرفه صحیح برای قیمت آن، امری است كه نیازمند تخصص و تجربه فراوان می باشد.

  • انتخاب كوتاهترین راه جهت ترخیص كالا با بكارگیری کارشناسان با تجربه ی ترخیص در گمرك

  • انتخاب مناسبتر ین ماخذ تعرفه به منظور جلوگیری از ضایع شدن حقوق و وقت مشتریان

  • پیگیری پرونده های دفتر ارزش و تعرفه شركت در كمیسیون های گمركی

انبار داری یکی از مهمترین مسائل در حوزه ی بازرگانی است، چراکه انبار داری مناسب و استاندارد ضامن حفظ سرمایه ی بازرگانان است که در غالب محصولات وارداتی یا صادراتی در آمده و در انتظار ورود به چرخه ی بازار و رسیدن به دست مصرف کننده ی نهایی هستند.

در حوزه ی انبار داری کالا مهمترین نگرانی صاحبان کالا شامل مسائلی مانند امنیت همه جانبه ی محصول و امکان دسترسی اسان و سریع به محصول می باشد.

فرایند انبار داری به شکل کلی در 5 مرحله صورت میگیرد و دقت در عملکرد و سرعت عمل در فرایند های مربوط به انبار داری می نواند کمک قابل توجهی به بازرگانان و صاحبان کالا در مدیریت زمان و میزان بهره وری داشته باشد.

انبار ها به انواع مسقف ،غیر مسقف و محوطه تقسیم بندی می شوند که هر کدام با توجه به خصوصیاتشان جهت انبار کالا های متفاوت و با بسته بندی های متفاوت استفاده می شوند. .مدت مجاز نگهداری کالا در انبارهای گمرکی از تاریخ تحویل کالا به این انبارها 3 ماه است.که در صورت تقاضای موجه صاحب کالا در مورد کالاهای عبوری به تشخیص گمرک با پرداخت هزینه انبارداری این مدت تا دو ماه بعد هم قابل تمدید است.در صورتی که طی این مدت مقرر صاحب کالا برای انجام تشریفات گمرکی و پرداخت هزینه انبارداری اقدام نکند کالا متروکه نامیده می شود.

 در فرآیند انبارداری ابتدا فرم تقاضا پذیرش کالا برای تجار فرستاده میشود.پس از بررسی و نظرات کارشناسان شرکت وندورادو کالا پذیرفته شده و در انبار مراحل نگهداری و جابجایی کالا انجام می شود مسئولیت حفظ و نگهداری کالای موجود در انبار گمرک از هنگام تحویل گرفتن تا زمان تحویل دادن آن با مرجع تحویل گیرنده کالا است.که ترخیص کار کالا موظف است کالای موجود در انبار را بیمه کند و اگر کالا دچار خسارت شد غرامت آن با توجه با ارزش CIF کالا توسط بیمه پرداخت می شود.

مبلغ انبار داری توسط مسئول نگهداری کالا، در انبارهای گمرکات مختلف کشور متفاوت است. (انبارهای عمومی کشور، اداره بندرو ….) مبلغ انبارداری شامل هزینه تخلیه، بارگیری، بیمه، مدت زمان رسوب کالا در انبار و ….. می باشد که با توجه به حجم نوع و ارزش کالا محاسبه می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید